Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Utbildning för systemledare i Molos

Molosrakel2Som vanligt har FRO under vecka 41 genomfört utbildningar för systemledare i Molos, Svenska Kraftnäts mobila ledningssystem för samband vid störningar i elförsörjningen, på Åsbro Kursgård utanför Hallberg. Årets kurser har varit introduktion och teknik för ny personal samt teknik och ledarskap för de som varit med ett tag. Totalt har kurserna samlat ett 20-tal deltagare från hela landet. En extra utmaning var att hantera covid-19 och att minimera risken för smittspridning som vi alla måste lära oss att hantera i vardag såväl som vid eventuella kriser och störningar i samhället.

Under lördagens slutövning i Åsbro fick de övande grupperna besök av "Bengt från Åsbro Energi" som under den pågående storstörningen i området hade tilldelats en Rakelterminal och behövde nu en snabb lektion i grundläggande handhavande.

Molos bemannas med personal från FRO. Förutom att hantera olika typer av sambandsutrustning kan systemledarna köra de bandvagnar som ingår. Kontakta FRO om du vill veta mer.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök