Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Sambands- och IT-konferens 2018

janne LI Moment4Ett 60-tal FRO:are får hela landet var i helgen samlade i Hallsberg för den årliga Sambands- och IT-Konferensen. Programmet var både omfattande och varierande. Sommarens bränder, IT-säkerhet samt våra egna radio- och telefonisystem behandlades under den intensiva helgen.

Janne Haldesten från Sectyne, en gång i tiden aktiv som ungdom i FRO, höll ett inspirerade föredrag om om aktuella IT-säkerhetsfrågor och Cyberhot. Utvecklingen på området går fort och det finns många möjligheter fpr FRO att bidra med förstärkningspersonal.  

Bo Edström från MSB berättade om hur MSB hanterade sommarens alla skogsbränder från ett ledningsperspektiv. Han informerade även om de nationella förstärknigsresurser som MSB har och kan ställa till samhällets förfogande.

Diskussionerna kring vår egna IP-telefoni och olika DMR-nät (digtial mobile radio) fångade deltagarnas intresse. Många medlemmar lägger ner mycket tid och kraft på att utveckla näten med nya funktioner och ökad täckning. Konferensen är ett viktigt forum för att stämma av trender och möjlgheter för att näten ska kunna fungera i hela landet.   

Presentationerna från konferensen finns i FRODOK (för inloggade användare)

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök