Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Signalungdom

Är du intresserad av en fritid som ger dig unika kunskaper, god gemenskap och vänner för livet? Då har du hittat helt rätt!

Sambandsutrustad Toyota Landcruiser. Foto: Anders GradhSignalungdom är till för dig som är i åldern 15-20 år. Hos oss träffar du andra ungdomar som också vill lära sig mer om radio och kommunikation. Du får utbildning och träning i olika typer av samband, allt från vanliga telefoner till det senaste inom satellit- och databaserad kommunikation. Hos oss får du kunskaper som gör skillnad!

Utbildning

Utbildning i FRO kan ske antingen som lokal utbildning på hemorten eller som centrala kurser runt om i landet. För att få gå kurs måste du ha fyllt 15 år när kursen börjar.

Första steget är en grundkurs i signalering där du får lära dig grunderna om radio och kommunikation. På de övriga kurserna får du lära dig mer ingående om radiooch datatrafik, signalering med mera. Läs mer om våra kurser. Kurserna är gratis för dig som elev.

Verksamhet

I några kommuner bedriver FRO verksamhet för signalungdomar. Hör av dig till oss för att höra vad som finns i närheten av där du bor.

När du blir 18 år

Du kan vara med i signalungdom tills du fyller 21 år. Men redan när du blir 18 år kan du också välja att komma med i något av våra uppdrag. Läs om Henriks väg från Signalungdom till signalist i hemvärnet.

Om du är intresserad av Försvarsmakten kan du bli signalist i hemvärnet. Du kan också välja att bli sambandsoperatör inom samhällets krisberedskap. Den utbildning du behöver får du av FRO.

Har du frågor kan du maila till Signalungdom eller besöka oss på Facebook.

Välkommen till oss!

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök