Senaste FROnytt

Kontaktinformation

FRO
Box 2229
103 15 STOCKHOLM
Besök: Lilla Nygatan 14
E-post: fro@fro.se
Tel: 08-52807730

FRO Signalungdom

FRO Signalungdom är verksamhet för tjejer och killar i åldern 15-20 år. Vi finns för dig som är intresserad av att lära dig mer om radio och kommunikation. FRO finns i hela landet. Hos oss träffar du jämnåriga som också tycker om teknik. Vi vill uppleva spänning och ha kul tillsammans. Du får utbildning och träning i olika typer av samband, från vanliga telefoner till det senaste inom satellit- och databaserad kommunikation.

Utbildningfro signalungdom 200x191
Utbildning i FRO kan ske på två olika sätt – antingen som lokal utbildning på hemorten eller som centrala kurser på någon av de kursgårdar som vi använder, t ex Falsterbo i Skåne, Ånn i Jämtland och Fårö på Gotland. För att få gå kurs måste du ha fyllt 15 år när kursen börjar. Första steget är en grundkurs i signalering där du får lära dig grunderna om radio och kommunikation På de övriga kurserna får du tillsammans med tjejer och killar från hela landet lära dig mer ingående om radio och datatrafik, signalering med mera. Läs mer om våra kurser. Kurserna är gratis för dig som elev.

Verksamhet
I många kommuner bedriver FRO en ungdomsverksamhet där man träffas på hemmaplan. Där kan även yngre medlemmar vara med. Hör av dig till ditt förbund för att höra vilken verksamhet som finns där du bor. Vill du jobba i föreningen med barn och ungdomar så har du goda möjlighet att utbilda dig till ungdomsledare.

När du blir 18 år
Du kan vara med i ungdomsverksamheten tills du fyller 21 år. Men när du blir 18 år du också välja att komma med i något av våra uppdrag. Om du är intresserad av Försvarsmakten kan du bli signalist i hemvärnet. Du kan också välja att bli sambandsoperatör inom samhällets krisberedskap. Den utbildning du behöver får du av FRO.

Frågor kan du mejla till FRO Signalungdom


Välkommen till FRO Signalungdom!

 

ungdomsbroschyren   

 

Inloggning

Endast för medlemmar

Hitta FRO nära Dig

Sök

Vad vill du se mer av i föreningsverksamheten i FRO?

123