Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Molos i skarp insats vid stormen Cora

molosinsatsMolos medverkade i beredskapen för stormen Cora. Efter förvarning från E.ON:s entreprenör Eltel Networks begav sig två man från Molos 2 iväg till garaget i Njurunda där fordon och radioteknik fick sig en extra kontroll och genomgång. Kontaktvägar och rutiner för hemställan och avrop klarades ut med Svenska Kraftnät. Eltels och EON:s lokala bestånd av Rakelterminaler sågs över och programmerades med de samverkanstalgrupper som överenskommits med driftledningen.

När väderprognoserna lite senare visade att stormen troligen skulle komma att drabba norrlandskusten ca 10-15 mil längre norrut beslutade E.ON att behovet fanns att komplettera med Rakelterminaler i området kring Sollefteå och Kramfors. Detta verkställdes genom att 16 terminaler från Molos 2 transporterades till Sollefteå. För att kunna säkerställa tillgången på terminaler hos Molos 2 flyttades 20 terminaler från Molos 3 i Borlänge.

På måndagsmorgonen kunde man konstatera att stormen Cora drog förbi relativt obemärkt i Sundsvallstrakten och att det var Jämtlandsfjällen, norra delen av Västernorrland samt delar av Västerbotten som fick de värsta törnarna. Totalt var sju personer från Molos med i förberedelserna och den skarpa insatsen vid stormen Cora.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök