Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Sommarkurser för Signalungdom

ungdom15Är du nyfiken på Försvarsmakten och vill lära dig mer om radiokommunikation? Då har Signalungdom kursen för dig. Du får tillbringa två spännande veckor på Ledningsregementet i Enköping och får pröva på det som är soldaternas vardag.

Under dagarna kommer du att ha militär klädsel (uniform). Du  bor på ett logement (delade rum) inne på regementet tillsammans med de övriga kursdeltagarna. Kursen genomförs delvis utomhus och några nätter bor vi i tält. Enklare fysisk träning genomförs vid några tillfällen.

Deltagande i kursen, inklusive mat, boende resor och alla aktiviteter är gratis. Du måste fylla 15 år under året och vara medlem i FRO eller någon annan frivillig försvarsorganisation. För deltagare under 18 år fordras målsmans medgivande. Du kan enkelt bli medlem via vår webbplats.

Båda kurserna går på Ledningsregementet i Enköping 8 - 19 juli. Sista dag för ansökan är 30 april

Signalungdom Grundkurs 1947801
Kursen är till för dig som vill prova på nya saker och tycker om frisk luft. Du får prova på det militära livet och får en inblick i hur Försvarsmaktens ledningssystem fungerar. Du får lära dig hur man pratar i radio (signalering), grunder i hur olika radiosystem fungerar och hur dessa används i ett större system (ledningssystem).

Signalungdom Fortsättningskurs 1947802
kursen är till för dig som vill lära dig mer det militära livet och får en djupare inblick i Försvarsmaktens ledningssystem. Du får en djupare inblick i hur olika radiosystem fungerar och hur dessa används i avancerade sambandssystem. Du får även kunskap om hur datorer och nätverk används för att bygga upp ett ledningssystem.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök