Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

FRO stod för sambandet vid O-ringen på Höga Kusten

MastresninglowFRO stod för sambandet när O-ringen avgjordes i skogarna kring Höga Kusten 2018. Det gick åt 11 radionät med totalt 180 radiostationer samt fem repeatrar för att lösa sambandet. Tre repeatrar flyttades och upprättades i en mastvagn, tisdag till torsdag, för att sedan flyttas tillbaka till den ursprungliga repeaterplatsen på Varvsberget.

Redan sommaren 2017 fick FRO Västernorrland förfrågan om att svara för sambandet under O-ringen 2018. Uppgiften gavs till FRO Sollefteå och FRO Örnsköldsvik. Avdelningarna påbörjade genast att planera, förbereda och utbilda funktionsansvariga i sambandstjänst, inför den stora uppgiften.

Den erfarna och den välutbildade personalen svarade för en ”HelpDesk” vid arenorna. Det var 17 FRO:are som arbetade många timmar och körde många mil för att lösa den trevliga uppgiften.

Det var mycket bra med ett separat sjukvårdsnät, fritt från övrig trafik. De funktionsansvariga kunde snabbare att ge och få information till alla inom funktionen över radion än över mobiltelefon. FRO löste uppgiften på ett bra sätt och arrangörerna  var nöjda. En av arrangörerna säger att han lärt sig mycket och tänker gå med i FRO.

Behöver du också hjälp med samband eller ljudanläggning vid en tävling eller ett evenemang. Kontakta FRO för att se vad vi kan erbjuda!

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök