Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

FRO:are deltar i släckningsarbetet i Sala

sala bil2Medlemmar ur FRO är på plats och deltar i släckningsarbetet i Sala där flera skogsbränder har härjat de senaste dagarna. Det är främst medlemmar med placering i hemvärnsförband samt i uppdraget för Trafikverket.

- De flesta av oss har varit med i samband med branden i Ramnäs 2014, vilket varit fördelaktigt för den här insatsen. Vi var på plats inom fem timmar och har stöttat ledningen för Trafikverkets räkning säger Anders Weiss, som sitter i ledingsbilen. Han fortsätter och belyser att samverkan har varit en av höjdpunkterna i insatsen.

Flera hemvärnsbataljoner har löst av varandra och engagemanget har varit stort - trots veckans tidigare beredskapsövning i samband med nationaldagen. Många frivilliga signalister har deltagit och arbetat med både släckningsarbete och varit signalister i ledningsstaben.

- Det som varit det absolut bästa är att få träffa alla man har på något sätt rekryterat till Hemvärnet som signalister via FRO. Att se dessa killar och tjejer ställa upp och göra fantastiska insatser gläder mig oerhört, säger Lars-Erik Hallinder, ledningssystemchef i Södermanland, som nu var chef sambandscentralen för hemvärnet.

Nu avlöses Södermanlandsbataljonen av Dalabataljonen med Pernilla Efsing som sambandschef. Vi är redo och beredda att överta ledningen av det återstående arbetet, och det känns bra att kunna göra en insats, avslutar Pernilla som är signalskyddschef i Dalabataljonen.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök