Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Sommarkurser för Signalungdom

enkopingSignalungdom erbjuder två sommarkurser för dig som är mellan 15 och 19 år och är intresserad av sambandsteknik i Försvarsmakten.

Ledningssystem Ungdom
Under en vecka får du prova på det militära livet och får en inblick i hur ett ledningssystem fungerar. Du kommer lära dig hur man pratar i radio (signalering), grunder i hur radiosystem fungerar och hur dessa används i ett större system av televäxlar och datorer, allt som ingår i ett ledningssystem. Kursen genomförs på Ledningsregementet i Enköping.

Operation Samverkan
En upplevelsebaserad sommarkurs för ungdomar. Kursen genomförs delvis i Enköping och delvis på Gotland med fokus på praktiska övningar. Vi startar i Enköping och förbereder oss samt packar våra sambandsfordon. Därefter åker vi gemensamt över till Gotland där vi tillbringar några dagar på Fårö. Vi utför uppgifter som sambandsgrupper (radio mm) kan ha till exempel rekognosering, sambandsplanering eller att stödja andra enheter och grupper med kvalificerad kommunikation. 

Gemensamt om kurserna
Vi kommer bo på logement och till del i tält samt kommer vara klädda i militär uniform M/90. Materielen och fordon har vi lånat från Försvarsmakten. Kurserna är gratis och du får resa, mat och boende betalt av FRO. Är du inte medlem i FRO eller någon annan frivillig försvarsorganisation kan du enkelt ansöka om medlemskap här.

Ansök här
Sista dag för ansökan är 1 maj
Ledningssystem Ungdom – 26 juni-2 juli – Enköping
Operation Samverkan – 17-28 juli – Enköping och Fårö

Hoppas vi ses!

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök