Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Fyra minuter med Överbefälhavaren

obodaisyFROnytt fick några minuter med överbefälhavaren precis när Rikskonferensen är över. Trots ett mycket digert program tog ÖB sig tiden. Han är artig och påläst, mycket intresserad och mån om att svara konkret och förståeligt.  Presschefen sitter några stolar bort och tittar på klockan, men på Micael Bydén märks ingen stress.

Vad anser ÖB att de frivilliga försvarsorganisationerna kan ställa upp med när vi nu står inför en tuffare värld med cyberhot, påverkanskampanjer och Rysslands ökade närvaro i Östersjöområdet.

  • Fortsätt leverera och ta initiativ, det är viktigt. Jobba på som ni gör. Ni och hemvärnet är de bästa ambassadörerna vi har, ni syns och hörs över hela landet och har den förankring som behövs, säger överbefälhavaren. – Jag kan förstå att ni ibland tycker att ni inte får något svar från oss, men stå på er. Fortsätt komma med idéer och initiativ för vi behöver er.
  • Sedan ska ni ha uppdrag också och jag önskar att det fanns mer resurser. Men kom tillbaka och fortsätt stöta på. Vi är alla i samma båt, vi vill samma sak och har mycket gemensamt.
  • Flera av er utbildar inom er specifika kompetens, det är mycket värdefullt för oss. Där finns fortfarande mycket att göra, och vi kan använda oss av era specialistkompetenser.

Tiden är slut men Micael Bydén ställer mer än gärna upp på fotografering. Och vill till sist hälsa att han hyser en stor respekt och tacksamhet för de frivilliga försvarsorganisationerna och deras arbete och engagemang.

Text: Daisy Balkin Rung, Bild: Philip Simon

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök