Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Ansökan: Signalungdom Grundkurs 1947801 (2019-07-08 - 2019-07-19 )

Är du nyfiken på Försvarsmakten och vill lära dig mer om radiokommunikation? Då har Signalungdom kursen för dig. Du får tillbringa två spännande veckor på Ledningsregementet i Enköping och får pröva på det som är soldaternas vardag.

Grundkursen är till för dig som vill prova på nya saker och tycker om frisk luft. Du får prova på det militära livet och får en inblick i hur Försvarsmaktens ledningssystem fungerar. Du får lära dig hur man pratar i radio (signalering), grunder i hur olika radiosystem fungerar och hur dessa används i ett större system (ledningssystem).

Under dagarna kommer du att ha militär klädsel (uniform). Du  bor på ett logement (delade rum) inne på regementet tillsammans med de övriga kursdeltagarna. Kursen genomförs delvis utomhus och några nätter bor vi i tält. Enklare fysisk träning genomförs vid några tillfällen.

Deltagande i kursen, inklusive mat, boende resor och alla aktiviteter är gratis. Du måste fylla lägst 15 år under året och vara medlem i FRO eller någon annan frivillig försvarsorganisation. Du kan enkelt bli medlem via vår webbplats.

Kursen går på Ledningsregementet i Enköping 8 - 19 juli.

Sista dag för ansökan är 30 april.

ANVÄNDARINFORMATION
Medlem i:
Uppdrag:
Förband eller Enhet:
1
SLnummer:
Personnummer:
Förnamn:
Efternamn:
Adress:
Postadress:
Postnummer:
E-post:
Confirm Email:
Telefonnummer:
Mobilnummer:
Övriga upplysningar:

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök