Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Vill du bli instruktör i sambandstjänst?

instruktorInom FRO och de övriga frivilliga försvarsorganisationerna samt inom Försvarsmakten är behovet av duktiga och aktiva instruktörer stort. Det behövs instruktörer inom olika specialistområden, inte minst ledningsstöd och samband. Som instruktör öppnas möjligheterna för dig att medverka på centrala kurser eller i hemvärnsförbanden. Du kan även öka din kompetens genom kompletterande utbildning. För att få behålla din certifiering som instruktör måste du tjänstgöra som instruktör regelbundet.  

IK T Samband (Instruktörskurs Tillämpning Samband)

IK T Samband är kursen för dig som vill bli instruktör i sambandstjänst. Kursen ger kunskap om och förståelse för hur du planerar, och genomför utbildning inom ledningssystemområdet. Den är inriktad mot att vara instruktör på GU Signalist 1, men den är även lämplig om du vill bli instruktör i våra civila uppdrag eller i Signalungdom. Kursen blandar teori och praktik för att utveckla din pedagogik och ge dig nya kunskaper och färdigheter. I kursen ingår utbildningspass som genomförs med elever vid GU Signalist 1.

Sommarens kurs går på Falsterbo Kursgård i Höllviken 17 till 28 juli.

Krav för att få gå IK T Samband

För att gå kursen måste du ha grundläggande instruktörskompetens. Det får du genom att gå kursen IK G (Instruktörskurs Grunder), som anordnas av Flygvapenfrivilliga. En sådan kurs går 30 mars – 12 april i Halmstad. Det finns ett fåtal platser kvar på denna kurs. Mejla till FRO snarast, om du är intresserad av att gå den.  

Om du känner att du har motsvarande grundkunskaper anger du det i Övriga Upplysningar, så kan vi göra en validering.

Ansökan till IK T Samband sker i Utbildningskatalogen, senast 1 april.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök