Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Signalungdom i Södermanland

repell43Signalungdom i FRO Södermanland har genomfört en slutövning som avslutning på vårens verksamhet. Övningen började med transport till gamla Oxelösund där det finns ett stup på cirka 8 meter, lämpligt för repellering. Läraren, Alexander Ceder, riggade och förklarade hur det går till. Sedan var det ungdomarnas tur. Det var inte lätt att kliva över kanten första gången men Alexander var med hela vägen. Alla provade på och ville göra om det. Det var en höjdare. 

Efter detta var det glass-stopp vilket var mycket uppskattat med tanke på temperaturen. Färden gick sedan till Öja i Flen där förläggningen gjordes i ordning och mat lagad på eget spritkök intogs. Nästa moment bestod av att göra en o-plats för två personer. Två lag tävlade mot varandra och gjorde det svårt för instruktörerna att hitta dem. Ett av lagen var lite extra finurliga och byggde en falsk o-plats för att luras.

Under natten genomfördes en mörkerövning. En stig var uppmärkt med ljusstavar och efter stigen hände det saker som ungdomarna skulle undvika. Det kan rapporteras att en instruktör följde efter ett vilt knakande i skogen i tron att det var en av grupperna, men det visade sig vara en älg. När övningen avslutades så var alla mycket trötta och stöp i säng. Det var första gången ungdomarna skulle sitta eldvakt, men det uppdraget genomfördes med bravur. Det blev dock inte så mycket sömn. Övningen avslutades på söndagen med att ungdomarna fick bygga ett vindskydd. Det är inte lätt att hitta ett bra ställe för vindskydd men bygget genomfördes på ett bra sätt. 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök