Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Regional samverkansutbildning i Mora

rsu18Regional samverkansövning genomfördes 12-16 maj på Mora Flygplats, med medverkan från både från Molos och Trafikverket. Uppdraget för Molos bestod i att upprätta och betjäna en stab. Vi blev tilldelade ankomsthallen på Mora flygplats och byggde där en stab. En insatsledare tilldelade olika stabsfunktioner och vi provade även att roterai olika stabsfunktioner.

Under övningen fick vi briefa piloter från FFK inför ett spaningsuppdrag, hålla kontakten via Rakel under uppdraget, ta emot bilder från flygplanet samt briefa piloter när dom landat. Från olika elbolag samt SVK inkom hela tiden information om nedfallna träd över ledningar och annat som piloter sedan fick i uppdrag att fotografera. Bilderna skickades till ledningsplatsen som Molos betjänade.

Övningen var realistisk och vi fick samverka brett med olika aktörer. Även ett utbildningspass i Rakel för bandvagnsförare ingick, där fick personalen känna på att under tidspress snabbutbilda på Rakel, vilket kan behövas i en verklig situation. 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök