Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Reflektioner från Höllviken

Oj, så många elever, det var min absolut första reaktion när jag anlände till mitt traditionella besök på Falsterbo Kursgård i Höllviken.  Det gläder mig stort och jag gör som jag brukar, går runt på de olika kurserna och lyssnar och tar in.

I år är det 23 elever på IT-säkerhetskurserna.
-   Jätteroligt, säger Fredrik Andersson som är kurschef. Vi är verkligen glada över den uppslutningen. Man pratar mycket om säkerhet och hot något som är högaktuellt. Att värna sin dator och se till att skydda sin identitet.

På kursen Sambandplanering är det sju elever, som både är från Molos och sambandsenheterna.
-   Här inne finns en enorm kompetens, som vi verkligen har användning av, säger Thomas Kuntze som är instruktör.  I rummet mittemot huserar Sambandsledarkursen som i år har fem elever. En av dem är Oscar Nilsson.
-   Det är kanon att vara tillbaka här i Höllviken. Och den här kursen håller så hög standard och jag lär mig något varje timme.

De militära kurserna är två då jag är på kursgården. Grundkurs Signalist 1 och 2. Vi får besök av Chefen för Ledningsregementet i Enköping, överste Mattias Hanson, som efter en hel dags rundvandring och prat med eleverna är mycket imponerad av den höga standard som finns både kurserna, eleverna och instruktörerna.

Detta var en liten smakbit av mina dagar i Höllviken. Mer kan du läsa i FROnytt nr 3/2017 som kommer ut i mitten av september.
Text: Daisy Balkin Rung

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök