Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Sambands- och datatekniker till hemvärnet utbildades i Boden

signmek17Eleverna vid sambands- och datateknikerutbildningen tog med sig våren upp till Boden, säger instruktörerna på plats. Soligt väder, varmare temperaturer och därtill midnattssol bidrog till en lyckad kurs med teknisk utbildning, lödning och reparationer.

Hemvärnsförbanden är idag utrustade med omfattande ledningssystem – allt från telefoni till radio- och IT-materiel. I rollen som sambands-och datatekniker ingår att utföra enklare fältreperationer, känna till logistikkedjan och bereda materielen för reparationer. Teknikerna ska även leda vård och återställning av materiel samt kunna hantera elsäkerhetsfrågor. Allt detta ska man kunna göra inom bataljons ram, det innebär att även om man är placerad vid ledningsplutonen ska man kunna felsöka, diagnostisera och reparera all materiel på bataljonen för att ledningssystemen att fungera.

Sambands- och datatekniker är en av de befattningar i hemvärnet som FRO bemannar. Är du nyfiken på vad det innebär? Kontakta oss för mer information här.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök