Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Samband vid kommunal övning i Västerås

vasteras

Idag blev FRO Västmanland inringda för att lösa ett akut sambandsproblem. Västerås stad genomförde en övning och ville pröva hur samband kunde upprättas när ordinarie sambandsmedel inte fungerade. Man spelade med att Rakel slutade fungera till vissa delar och behövde ett system som kunde hålla kontakten mellan Stadshuset och en värmestuga i Skultuna. FRO upprättade kontakt med en portabel repeater på 160 MHz som var placerad mitt emellan de två sambandsplatserna.

Även Polisen, Räddningstjänsten och sjukvården var med aktivt i detta spel som fungerade bra. Detta var första gången som Västerås stad hade en övning av denna storlek och vår kontaktman var mycket nöjd med förloppet.

Jörgen Kvist berättar: För ca 6 veckor sedan fick vi en förfrågan om att hjälpa till vid en övning som Västerås stad skulle genomföra. Vi gjorde en radiorek och talade om för projektansvarige vad vi kunde erbjuda. Västerås stad har ett stort antal Rakelterminaler men jag hoppas att detta sprider sig till de mindre kommunerna i länet. Här har vi chansen att göra en insats med både operatörer och ett radionät på 160 MHz.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök